Política 30/10/2019

El Govern demana a la Moncloa que deixi d'utilitzar pilotes de goma a Catalunya i investigui les actuacions policials

Ábalos acusa el Govern d'"intimidar" la feina dels Mossos amb la investigació interna oberta

Ara
2 min
Meritxell Budó: “Demano valentia a Pedro Sánchez  per afrontar el diàleg sense exclusions”

BarcelonaEl Govern ha enviat una carta a la Moncloa per demanar que deixi d'utilitzar pilotes de goma a Catalunya i obri una investigació per analitzar les actuacions policials dels últims dies. El text, avançat pel programa Planta baixa, de TV3, exigeix al govern espanyol que "cessi" l'ús de pilotes de goma a Catalunya "de manera immediata" i iniciï "una reflexió i un debat" sobre l'ús d'aquesta eina en tots els operatius policials d'ordre públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, en la carta, el govern de la Generalitat també demana que el ministeri de l'Interior obri una investigació interna "de característiques similars a la catalana", en referència a la que ha obert el Govern sobre les actuacions policials de les últimes setmanes; que "actuï amb el rigor exigit davant els casos de possible mala praxi, i, alhora, que faci públiques les seves conclusions". A més, en la missiva que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha enviat a la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, també demana a la Moncloa que plantegi al Congrés de Diputats "la creació d'una comissió d'investigació que aclareixi l'actuació policial en els diferents operatius d'ordre públic".

"Com s'ha demostrat reiteradament, el seu ús pot ocasionar lesions irreparables", afirma Budó en la carta. En aquest sentit, recorda les quatre persones que han perdut un ull per l'impacte d'un d'aquests projectils. A més, també subratlla els pronunciaments d'institucions "de prestigi internacional" que han fet tant la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa com també Amnistia Internacional.

Ábalos acusa el Govern d'"intimidar" la feina dels Mossos

Abans de conèixer la carta del Govern, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha acusat la Generalitat d'"intimidar" la feina dels Mossos d'Esquadra amb la investigació interna que ha promogut sobre el dispositiu policial en les protestes de les últimes setmanes. Ábalos ha acusat la Generalitat de "justificar la violència" i d'esperonar els sabotatges a la xarxa ferroviària.

Carta de Meritxell Budó a Carmen Calvo
stats