Política 22/06/2015

Neus Munté serà la vicepresidenta i portaveu del Govern

Meritxell Borràs assumirà Governació, mentre que Jordi Jané s'encarregarà del departament d'Interior i Jordi Ciuraneta, d'Agricultura

Ara
1 min
Neus Munté, nova vicepresidenta del Govern. / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, presentarà aquest migdia la remodelació del seu Govern. A hores d'ara, però, ja se sap qui seran els nous integrants del Govern. La consellera Neus Munté assumirà la vicepresidència que ha deixat vacant Joana Ortega i, a més, serà la portaveu del Govern, càrrec que fins ara ostentava Francesc Homs, que seguirà sent conseller de la Presidència. Munté mantindrà també la conselleria de Benestar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per una altra banda, la diputada Meritxell Borràs es farà càrrec de Governació, àrea que també requeia sobre Ortega; Jordi Jané estarà al capdavant d'Interior prenent el relleu a Ramon Espadaler, i Jordi Ciuraneta encapçalarà Agricultura en lloc de Josep Maria Pelegrí.

L'executiu ha anunciat els nous integrants a través de Twitter, i també a través d'aquesta mateixa xarxa social ha explicat que amb aquests canvis pretén "reforçar la projecció de polítiques socials i assegurar la presència de persones de tot el territori".

Artur Mas ha remodelat aquest equip després del divorci entre Convergència i Unió, i per primera vegada és un Govern monocolor, perquè tots ells pertanyen a CDC, amb la voluntat de garantir la gestió i la governabilitat durant els tres mesos que queden fins a les eleccions del 27-S.

stats