POLÍTICA
Política 17/02/2012

El govern del PP tampoc pensa reconèixer la independència de Kosovo

Manté, com l'anterior govern, que contravé el dret internacional i la integritat territorial de Sèrbia. Fins a 90 estats ja han reconegut el nou país independent just quan es compleixen quatre anys de la declaració. Espanya és un dels 5 països de la UE que es nega a reconèixer el nou estat

Agències
1 min

MadridEl Govern de Mariano Rajoy mantindrà la postura que Espanya no reconegui la independència de Kosovo per contravenir el dret internacional i la integritat territorial de Sèrbia, han informat fonts del ministeri d'Afers Exteriors. L'executiu comparteix la tesi que ja va defensar l'anterior govern de José Luis Rodríguez Zapatero des que les autoritats kosovars van declarar de forma unilateral la independència, de la qual es compleixen avui quatre anys, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, no s'ha pronunciat encara públicament sobre l'assumpte de Kosovo des que va prendre possessió del càrrec. No obstant això, dóna suport a les raons "polítiques i jurídiques" sostingudes fins ara per rebutjar la secessió de Kosovo.

Espanya, com Rússia i la Xina

La declaració d'independència de Kosovo ha estat reconeguda fins ara per gairebé 90 estats. Espanya és un dels cinc socis de la UE, juntament amb Romania, Eslovàquia, Grècia i Xipre, que s'oposa a fer aquest pas, igual que altres països, com Rússia, la Xina, l'Índia i la majoria dels iberoamericans.

stats