POLÍTICA
Política 18/04/2012

Govern i PSC es culpen d'una hipotètica intervenció de la Generalitat

Mas-Colell ha retret al partit socialista que "si Catalunya acaba intervinguda serà perquè hi ha una reforma constitucional que no existiria si vostès no l'haguessin proposat"

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i la portaveu del PSC en matèria econòmica, Rocío Martínez-Sampere, han mantingut aquest dimecres una picabaralla dialèctica al Parlament, on s'han culpat de facilitar una hipotètica intervenció de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller, que compareixia al Parlament per informar del nou pla estratègic de l'economia catalana en què treballa el Govern, ha etzibat a la representant del PSC: "Si Catalunya acaba intervinguda serà perquè hi ha una reforma constitucional que no existiria si vostès no l'haguessin proposat". D'aquesta manera, el conseller s'ha referit a la reforma de la Constitució pactada per PP i PSOE per expressar el seu compromís amb la consolidació fiscal.

La diputada del PSC ha assegurat, en canvi, que és CiU la culpable d'aquesta hipotètica intervenció, atès que ha pactat amb el PP la llei orgànica d'estabilitat pressupostària, que desenvolupa aquesta reforma constitucional. "Estan votant la intervenció de la Generalitat", ha assegurat Martínez-Sampere en al·lusió a les previsions que conté la llei orgànica d'estabilitat pressupostària.

CiU va anunciar el seu suport a aquesta llei després d'haver aconseguit que el govern acceptés que el termini per reduir l'endeutament de les comunitats autònomes passi de vuit a vint anys. Precisament aquest dimecres el secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat que, en aplicació de la nova normativa, les comunitats autònomes podran ser intervingudes si expressen la impossibilitat d'atendre les seves obligacions financeres.

stats