ADVERSITAT ECONÒMICA I DEBAT POLÍTIC
Política 14/02/2011

El Govern acusa el PSC de posar-se al costat del PSOE i li demana lleialtat en la negociació amb l'Estat

Homs lamenta que el PSC estigui "fent feina al PSOE" a base d'"empantanegar" la informació

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, ha sortit aquest dilluns al pas del document que ha distribuït el PSC rebaixant les necessitat de finançament de la Generalitat. En declaracions als periodistes, ha demanat al PSC lleialtat amb la Generalitat en la negociació amb l'Estat, i ha acusat els socialistes catalans d'estar "fent feina al PSOE" a base d'"empantanegar" la informació. Ha recordat que el Govern està portant a terme una negociació "complicada i dura" amb l'Estat i s'ha dirigit directament al PSC per preguntar-li "de quina part està, si de la part dels interessos del poble de Catalunya o de part dels interessos del govern espanyol, que sempre regateja".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha constatat que les eleccions "ja fa temps que van passar" i el Govern està duent a terme ara una negociació "complicada i dura" amb l'executiu espanyol. En aquesta "situació de país", i després que el PSC hagi rebaixat les necessitats de finançament de la Generalitat, ha preguntat als socialistes catalans "de quina part estan, si de la part dels interessos del poble de Catalunya o de part dels interessos del govern espanyol, que sempre regateja allò que deu a Catalunya".

Ha deixat clar que Catalunya se'n sortirà d'aquesta situació, però ha advertit, en referència al PSC, que no ho farà "a base de dissimular la informació o de voler empantanegar-la". Homs ha subratllat que els 11.000 MEUR que el Govern ha posat sobre la taula és una xifra "demostrable", i si ara ve el PSC a dir que és menys, només toca preguntar en quina banda de la negociació està. "Demanem formalment al PSC que faci costat al Govern", ha insistit.

El secretari general de Presidència ha remarcat que si el Govern parla d'11.000 MEUR és perquè ho pot acreditar, i ha remarcat que tothom fa costat a la Generalitat en una negociació davant de l'Estat. "Hauríem d'esperar aquesta mateixa actitud del PSC", ha afegit.

Homs ha dit que no sap si el PSC ho fa per 'raons electoralistes' o per "dependència" del PSOE, però el cert és que "s'alinea a favor dels interessos de l'Estat" amb facilitat. "Sembla que estigui fent feina al PSOE, és la sensació que dóna", ha conclòs.

stats