CONSELL EXECUTIU
Política 03/01/2012

El Govern demana al PSC que actuï com els socialistes bascos i navarresos i defensi el pacte fiscal

Artur Mas augura grans consensos amb l'oposició durant el 2012

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “no pot ser que el PSC es quedi al marge” de la reivindicació del pacte fiscal i li ha demanat que trenqui “la tònica dels darrers 30 anys i actuï igual que els socialistes bascos i navarresos”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que és “optimista” i augura grans consensos de país durant el 2012 perquè l'oposició comença a ser conscient de la situació que travessa el país. El president de la Generalitat ha assegurat que aquest gran acord és cabdal en la reivindicació del pacte fiscal, el pas que considera que ha de fer Catalunya per enfortir el seu autogovern.

Mas ha explicat que el Govern aprovarà els comptes a principis de febrer i que manté les converses obertes tant amb el PP, com amb el PSC i ERC. Ha reconegut que potser el calendari els jugarà en contra i els pressupostos no s'aprovaran amb gaire suport, però sí que ha subratllat que els consensos arribaran més endavant.

El president ha fet una valoració positiva de la geometria variable a la qual ha jugat el Govern durant el primer any de legislatura i ha elogiat que l'executiu hagi “predicat amb l'exemple” durant l'aplicació dels ajustos. Mas ha posat com a exemple que quan ha hagut de reduir pressupostos de serveis, abans s'ha fet aprimament dels departaments, i que abans de tocar el sou dels treballadors públics, els alts càrrecs i el Govern s'han quedat sense paga de Nadal.

stats