POLÍTICA
Política 17/05/2011

El Govern ja és "gat escaldat" amb Zapatero i no es creu la seva predisposició per negociar el fons de competitivitat

No recorre de moment als tribunals perquè Catalunya té la "força negociadora" dels pressupostos a diferència de Madrid. El president espanyol ha deixat entreveure que negociarà el deute després del 22-M

Redacció
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha remarcat que la Generalitat ja és "gat escaldat" amb José Luis Rodríguez Zapatero, i no es creu la seva predisposició per negociar el fons de competitivitat. En una conversa informal amb periodistes, el president espanyol ha deixat entreveure que negociarà el fons de competitivitat amb Catalunya "amb més calma" després de les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Respecte a Zapatero, gat escaldat de l'aigua tèbia fuig", ha resumit Homs. El portaveu ha recordat que són "reiterades" les ocasions que Zapatero ha promès coses a Catalunya "i després no ha complert".

Després que Madrid hagi portat la qüestió als tribunals, ha remarcat que Catalunya, a diferència dels madrilenys, té la "força negociadora" dels pressupostos.

"Això ens dóna davant de l'Estat, els mercats i la Comunitat Europea una posició de força negociadora, perquè no és el mateix que en aquest pressupost s'incorporin o no unes determinades partides", ha argumentat.

Per això, ha apostat per "exhaurir" la via negociadora, però ha deixat clar que "no pel que hagi dit Zapatero".

stats