COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 09/09/2011

El Govern alerta en el recurs que el Suprem s'extralimita amb la llengua

La consellera Rigau argumenta que és la Generalitat qui ha de fixar la concreció del compliment de la sentència del TC

M.colomer
2 min
Rigau no està sola La consellera té prou suports polítics per fer front a les sentències dels tribunals.

BarcelonaEl Suprem s'ha extralimitat en les seves funcions. La consellera d'Educació, Irene Rigau, ha explicat avui a Catalunya Ràdio que aquest és un dels principals arguments del recurs contra la interlocutòria del TSJC per donar compliment a la sentència del Suprem que obliga a fer vehicular el castellà en l'ensenyament a Catalunya, en el que és la seva interpretació de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. "El Suprem mana temes i qüestions que entenem que sobrepassen les seves pròpies funcions", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, els experts en dret lingüístic consultats per l'ARA Antoni Milian i Eva Pons, ja advertien dilluns que el Suprem s'extralimitava en les seves funcions, especialment en considerar pràcticament normalitzada la llengua a Catalunya i en dir al legislador com ha d'aplicar la sentència, quan és la Generalitat qui té la competència per adoptar la norma a la resolució del TC. Eva Pons va criticar que el Suprem "vol fer de legislador i impòsa unes mesures que no es pot interpretar que es derivin de la sentència del TC".

La consellera, però, no ha volgut dir si realment la sentència del Suprem posa en escac el model lingüístic en l'educació -el curs començarà sense cap alteració-, i ha instat el PSC a moure fitxa perquè l'Estat modifiqui el decret de la tercera hora de castellà, que es contradiu amb la llei d'Educació pròpia de Catalunya que pretenia blindar la immersió lingüística. p { margin-bottom: 0.21cm; } Rigau ha destacat que "el millor que li passa al model d'escola catalana és que no és només un debat polític i de les instàncies administratives, sinó que és una qüestió que el país ha fet seva i els professors han”.

stats