Política 23/12/2014

El Govern crea el Representant Permanent davant la UE per reforçar la presència catalana a Brussel·les

Llum verda de l'executiu a l'obertura de dues noves es ambaixades a Roma (Itàlia) i Viena (Àustria)

M.colomer
1 min

BarcelonaLlum verda del Govern a les ambaixades de Roma, a Itàlia, i Viena, a Àustria. Amb l'objectiu de "reforçar la presència a l'exterior" del Govern en ple procés d'emancipació nacional, l'executiu ha aprovat aquest dimarts, més enllà de l'obertura de dues noves delegacions, la reestructuració de la delegació a Brussel·les amb la creació del Representant Permanent davant la UE. D'aquesta manera, l'executiu busca "una posició política d'alt rang i directa davant les institucions comunitàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest nou reforçament internacional respon a la llei de l'acció exterior de Catalunya, i s'ha fet via decret de reestructuració de la Secretaria d'Afers Exteriors. El Representant Permanent davant la UE haurà de "representar, defensar i promoure els interessos generals de Catalunya i assumir les relacions amb les institucions comunitàries". Tindrà un rang equiparable al de director general i dirigirà la Delegació del Govern a Brussel·les, que comptarà amb uns secretari general que n'assumirà la coordinació.

"La creació d'aquesta nova figura permet que la representació de Catalunhya davant la UE tingui la força i el mandat polítics que demanden les prioritats actuals i futures del Govern", defensa l'executiu, que afegeix que "resulta vital per als interessos de la ciutadania que la veu de Catalunya s'escolti i sigui tinguda en compte". Amb la creació d'aquesta nova figura, la Direcció General d'Afers Multilaterals deixarà de fer-se càrrec de les institucions de la UE, però sí que s'ocuparà de les relacions amb la resta dels organismes internacionals multilaterals.

stats