Política 23/09/2012

El Govern aprovarà dimarts un pla de comunicació internacional, segons TV3

Nomenarà un alt càrrec que es responsabilitzarà de les relacions amb la premsa estrangera. El pla es dirà Eugeni Xammar, en record al periodista i diplomàtic de l'Ametlla del Vallès

Ara
2 min
"OPORTUNITAT PERDUDA"  El president, Artur Mas, va advertir dijous des de Madrid que el no de Rajoy al pacte fiscal era una "oportunitat històrica perduda".

BarcelonaEl Govern d'Artur Mas aprovarà aquest dimarts un pla de comunicació internacional per millorar la imatge de Catalunya a l'estranger, segons ha avançat TV3. El pla es dirà Eugeni Xammar, en record al periodista i diplomàtic de l'Ametlla del Vallès. L'executiu nomenarà un alt càrrec que es responsabilitzarà de les relacions amb la premsa estrangera i que dependrà de l'equip de comunicació del Govern, dirigit per Jordi Cuminal, secretari de Comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pla s'emmarca dins el full de ruta sobiranista de l'executiu en un moment en què Catalunya va guanyant presència als mitjans internacionals, especialment arran de la gran manifestació independentista de la Diada, les declaracions de Mas defensant "estructures d'estat" per a Catalunya i el cop de porta de Rajoy al pacte fiscal.

Diversos mitjans internacionals han vinculat l'ascens de l'independentisme exclusivament a la crisi econòmica, i hi ha preocupació perquè la imatge a l'exterior no reflecteixi la resta de factors que expliquen el canvi de cicle polític a Catalunya.

Eugeni Xammar va ser periodista de 'La Veu de Catalunya' i 'La Publicitat', entre altres publicacions, durant els anys 30. Va passar bona part de la seva vida a l'estranger. Va ser corresponsal a París, Ginebra i Berlín. El Col·lectiu Emma, una xarxa de catalans que mira d'explicar Catalunya al món, fa temps que vol recuperar la figura de Xammar i, de fet, el grup va estar a punt de dir-se Col·lectiu Xammar.

La dificultat de fer-se entendre

Catalunya té problemes per explicar-se a l'exterior i projectar la seva imatge de forma nítida. Ho intenten institucions i també el Govern, però la crisi i el nivell de dèficit excessiu li compliquen les coses. Els corresponsals estrangers veuen poc oportunes les reivindicacions catalanes, que interpreten sovint en clau econòmica. En aquest reportatge, l'ARA va parlar amb els corresponsals de 'The New York Times', 'Financial Times', 'Der Spiegel', 'Le Monde' i 'Daily Telegraph' i els va preguntar sobre el concert econòmic en un context de crisi i sobre la possibilitat que Catalunya acabi tenint un estat propi.

stats