Política 14/06/2019

El Govern aprovarà l'obertura de noves delegacions fora d'Europa en els pròxims quinze dies

Bosch viatja dissabte a Mèxic i té previst iniciar en els pròxims mesos contactes als cinc continents

Acn
1 min
Alfred Bosch i Quim Torra un una reunió amb els delegats a l'estranger el 6 de juny de 2019

BarcelonaEl Govern aprovarà en els pròxims 15 dies un decret per obrir delegacions fora d’Europa ens els pròxims mesos. L’objectiu, segons Exteriors, és tenir presència als llocs on ara no n’hi ha i arribar a cobrir els cinc continents. El primer pas serà que el consell executiu aprovi el decret, fet que permetrà llavors obrir un concurs per escollir els delegats de les noves seus a l’estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la Generalitat també presentarà en els pròxims dies un pla estratègic d’acció exterior. El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, viatja aquest dissabte a Mèxic, on s’estarà durant la setmana vinent per mantenir reunions institucionals, amb una agenda molt centrada en les comunitats indígenes i l’agraïment a Mèxic per l'acollida als exiliats durant la Guerra Civil.

De la mateixa manera que a principis d’any Bosch va concentrar visites en diverses capitals europees en set setmanes, ara la idea és fer una gira similar però fora del continent europeu. El pla d’obertura de noves delegacions a l’estranger complementa les accions ja fetes des del departament en els últims mesos. Al novembre, coincidint amb l’entrada de Bosch a la conselleria, el Govern va aprovar obrir sis noves delegacions a l’exterior: als països bàltics, als països nòrdics, a l’Europa Central, al Mediterrani, als Balcans i a Portugal.

stats