COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 13/09/2011

El Govern culpa dels “atacs” a la llengua també el PSOE

Replica a la candidata del PSC,Carme Chacón, que no es preocupi dels pactes de CiU i PP, i que faci que el govern espanyol de què forma part derogui el decret de tercera hora del castellà

M.colomer
1 min

Barcelona“Els atacs a la llengua no provenen només del PP, sinó que també venen de part del govern espanyol del PSOE”. D'aquesta manera, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha replicat a la candidata del PSC a les eleccions espanyoles i ministra, Carme Chacón, que ahir va instar CiU a condicionar qualsevol acord amb el PP a la retirada del recurs a la llei d'educació de Catalunya. Per Homs, el que hauria de fer Chacón és convèncer el govern espanyol del qual forma part que retiri el decret de tercera hora de castellà –recorregut al TC pel govern tripartit–, que el portaveu del Govern ha vingut a dir que és més lesiu amb el model d'immersió lingüística que el mateix recurs del PP contra la LEC, que no impugnava elements clau de la immersió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern, per tant, segueix desvinculant els atacs del PP al model lingüístic a les escoles d'eventuals acords en altres àmbits. Però segueix situant la immersió com a línia vermella. I de cara als pressupostos del 2012, ha advertit al PP: “Si la condició per negociar els pressupostos fos que ens oblidem de la immersió lingüística, no seuríem ni a la taula”. Ara bé, no ha tancat la porta a parlar dels pressupostos amb altres grups parlamentaris com el PSC o ERC. Homs ha celebrat l'èxit de les mobilitzacions d'ahir de Som Escola en defensa del model d'immersió.

stats