Política 18/10/2016

El Govern avisa Rajoy que la via judicial no alentirà el procés

Munté assegura que cap jutge o tribunal podrà inhabilitar Carme Forcadell

Gerard Pruna
2 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha presidit la reunió del consell executiu d'aquest diamrts

BarcelonaAmb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de visita oficial a París, l'encarregat de presidir el consell executiu d'aquest dimarts ha estat el vicepresident, Oriol Junqueras, que ha encapçalat una reunió en què l'executiu ha anunciat una bateria de mesures per pal·liar els efectes de l'hivern en les persones en risc de pobresa i emergència social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una trobada marcada pels últims episodis de judicialització del procés, que han dut a la portaveu del Govern, Neus Munté, ha refermar el suport de l'executiu a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En aquest sentit, i davant possibles inhabilitacions, ha defensat que Forcadell ha estat escollida democràticament per la ciutadania i la majoria de diputats: "Només aquesta majoria podria inhabilitar-la, no un tribunal ni cap jutge".

Munté ha insistit "en la legalitat i legitimitat" de tot el que s'està fent des del Govern i el Parlament, i ha defensat l'actuació de la presidenta de la cambra durant el debat al ple sobre les conclusions de la comissió del procés constituent, una votació que ha dut la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, a ordenar obrir la via penal contra Forcadell.

Malgrat l'ofensiva judicial, Munté ha assegurat que el procés segueix el seu ritme. "Depèn de nosaltres que pugui fructificar", ha apuntat la consellera de Presidència, que ha argumentat que el que és evident és que aquests recursos judicials ajuden que cada cop més gent constati que no hi ha alternativa a la independència.

Dard al PSOE pel suplicatori a Homs

Sense abandonar la judicialització de la política, Munté ha defensat l'actuació el 12-O dels regidors de Badalona imputats per desobediència, i ha criticat també que la mesa del Congrés hagi admès a tràmit aquest dimarts el suplicatori contra el portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, amb l'únic vot en contra de Podem. En un dard al PSOE, la portaveu ha criticat que per a alguns sigui "més fàcil defensar el terrorisme d'estat dels GAL que la democràcia".

La portaveu, que ha donat per tancada la polèmica per la picabaralla entre la portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Salut del Parlament, Montserrat Candini, i el titular del departament, Toni Comín, s'ha referit també a la web de la CUP per fiscalitzar el procés, i ha subratllat que l'executiu està "fermament compromès" amb el full de ruta acordat.

stats