Política 17/09/2013

El Govern pensa combatre qualsevol vinculació del procés català a règims totalitaris

Encarrega un informe al Consell de l'Audiovisual de Catalunya sobre les informacions que fan aquest tipus d'associacions

M. Colomer / S. González
1 min

BarcelonaEl Govern ha encarregat un informe al Consell de l'Audiovisual de Catalunya sobre la difusió d'informacions que vinculen les reivindicacions de la societat catalana al totalitarisme i el feixisme. "Combatrem la mentida i la difamació", ha alertat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha advertit que aquestes informacions fins i tot fan "apologia directa de l'ús de la violència davant plantejaments clarament democràtics". Ha detallat que aquestes associacions i comparacions i la banalització del feixisme "han anat a més" i ha defensat que s'actuï contra elles "amb serenitat i arguments". Homs ha lamentat que la normativa espanyola no sigui "més exigent i menys tolerant amb l'apologia de la violència" i no impedeixi ni penalitzi que es confongui un demòcrata amb un dictador.

"La societat catalana és profundament democràtica i el catalanisme ha tingut en la democràcia un dels seus principals puntals", ha conclòs.

stats