CONSELL EXECUTIU
Política 26/04/2011

El Govern considera "raonables" les mesures d'ajust presentades pels centres sanitaris

Homs reitera que la retallada serà del 10% i assegura que les primeres mesures afectaran la despesa corrent

Sara González
1 min

BarcelonaEl consell executiu considera "raonables" la majoria de mesures que han presentat els centres sanitaris per complir amb el 10% d'estalvi que preveu el Govern en el sector. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha posat avui sobre la taula que hi ha dos tipus d'inciciatives que poden aplicar-se a velocitats diferents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'entrada, hi ha algunes mesures d'aplicació immediata que afecten la despesa corrent dels centes, com ara simplificacions estructurals o estalvis en farmàcia. Les altres són aplicables a mig termini i passarien per la reorganització dels serveis assistencials. "Requereixen més temps i pactes de més profunditat", ha dit Homs, que la setmana passada ja va anunciar que s'ajornava l'aprovació del pla d'ajustos del sector sanitari.

"S'ha cregut oportú aprofundir i ajornar el diàleg, rectificar i tenir una cintura més ampla", ha dit Homs, que ha subratllat que hi ha tres fronts de negociació oberts: per una banda, el dels aspectes de caràcter laboral; el sectorial de Salut, que es reunirà dijous, i la sessió informativa que el conseller Boi Ruiz farà amb els grups parlamentaris.

stats