Política 05/04/2012

El Govern nega que hagi començat a negociar amb Madrid canvis als pressupostos

Fonts de la conselleria d'Economia han negat a Catalunya Ràdio que el conseller Mas-Colell es reunís aquest dimecres amb ningú de l'executiu espanyol, segons publica avui en portada 'El Punt Avui'

Ara
1 min
El fràgil consens  per salvar les comunitats

BarcelonaFonts de la conselleria d'Economia han negat a Catalunya Ràdio que el conseller Andreu Mas-Colell es reunís aquest dimecres amb ningú de l'executiu espanyol per començar a negociar canvis als pressupostos generals de l'Estat, segons publica avui en portada 'El Punt Avui'. El diari assegura aquest dijous que Mas-Colell hauria fet un viatge llampec per reunir-se amb l'equip d'Hisenda aquest dimecres, l'endemà de fer-se públic el contingut dels pressupostos generals de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els comptes incompleixen els deutes pendents i el finançament vigent català i, a més, Catalunya pateix la retallada més important en inversions de tot l'estat. Així, mentre els comptes del 2011 preveien una partida de 2.548,45 milions, aquesta xifra s'ha retallat fins a 1.403,21 milions, una reducció del 44,9%. D'aquesta manera, Catalunya tan sols rebria un 11,1% de la inversió regionalitzable total, un percentatge molt inferior a la seva població i, sobretot, al seu pes econòmic. Els pressupostos del 2011 li preveien inversions pel 15,2% del valor total. A més, els comptes no preveuen el retorn del deute que l'estat té amb Catalunya en matèria d'infraestructures –els 759 milions d'euros corresponents a la liquidació del 2008 i els 219 de la del 2009 de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

CiU no descarta portar l'estat als tribunals si no paga els deutes, però creu que hi ha marge per negociar. En aquesta línia, Mas-Colell s'hauria desplaçat a Madrid per iniciar els contactes.

stats