DEBAT TERRITORIAL

El Govern congela la llei de vegueries mentre promou la del Penedès al Parlament

L'executiu ha aprovat avui una modificació de la llei de vegueries per no haver-la d'aplicar després del 22-M. Argumenta que no té sentit un "simple canvi de nom" de diputacions provincials a consells de vegueria. Ara bé, insta el Parlament a impulsar la vegueria del Penedès

El consell executiu del Govern ha aprovat avui la modificació de la llei de vegueries per no haver-la d'aplicar després del 22-M tal com la va plantejar el tripartit. Pel govern de CiU, no té sentit que inicialment la llei es limiti a un canvi de nom de les diputacions provincials per consells de vegueria mentre el govern espanyol no s'avingui a fer les modificacions legislatives necessàries per passar de quatre demarcacions territorials a set. Al mateix temps, i fent equilibris perquè no se'ls pugui acusar de no creure en la divisió territorial pròpia del catalanisme, ha instat el Parlament a promoure les modificacions de lleis estatals necessàries perquè es puguin crear les set vegueries que preveu la llei.

Però a la vegada que l'executiu congelava l'aplicació de la llei de vegueries, aquesta tarda CiU registra una iniciativa parlamentària de modificació de la llei de vegueries per afegir-ne una, la del Penedès. CiU va fer de la reclamació de la vegueria del Penedès una de les seves batalles de campanya.