Publicitat
Publicitat

DEBAT TERRITORIAL

El Govern congela la llei de vegueries mentre promou la del Penedès al Parlament

L'executiu ha aprovat avui una modificació de la llei de vegueries per no haver-la d'aplicar després del 22-M. Argumenta que no té sentit un "simple canvi de nom" de diputacions provincials a consells de vegueria. Ara bé, insta el Parlament a impulsar la vegueria del Penedès

El consell executiu del Govern ha aprovat avui la modificació de la llei de vegueries per no haver-la d'aplicar després del 22-M tal com la va plantejar el tripartit. Pel govern de CiU, no té sentit que inicialment la llei es limiti a un canvi de nom de les diputacions provincials per consells de vegueria mentre el govern espanyol no s'avingui a fer les modificacions legislatives necessàries per passar de quatre demarcacions territorials a set. Al mateix temps, i fent equilibris perquè no se'ls pugui acusar de no creure en la divisió territorial pròpia del catalanisme, ha instat el Parlament a promoure les modificacions de lleis estatals necessàries perquè es puguin crear les set vegueries que preveu la llei.

Però a la vegada que l'executiu congelava l'aplicació de la llei de vegueries, aquesta tarda CiU registra una iniciativa parlamentària de modificació de la llei de vegueries per afegir-ne una, la del Penedès. CiU va fer de la reclamació de la vegueria del Penedès una de les seves batalles de campanya.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT