Política 27/12/2012

El nou Govern pren possessió i només Ortega ho fa “amb l'ajut de Déu”

El nou executiu es reunirà per primera vegada aquest mateix dijous a la tarda

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl nou Govern d'Artur Mas ja ha pres oficialment possessió. Els dotze consellers del nou executiu -un més que la passada legislatura- ja han jurat el càrrec i aquest mateix dijous a la tarda mantindran la primera reunió. Durant la presa de possessió, només la vicepresidenta Joana Ortega ha jurat el càrrec "amb l'ajut de Déu", tal com ja va fer fa dos anys, quan es va estrenar com a número dos del Govern. Ha estat l'única consellera d'Unió dels tres representants que hi ha a l'executiu que ha promès la fidelitat al seu càrrec amb aquesta expressió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reunits al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, han coincidit els nous consellers (Santi Vila, Neus Munté, Ramon Espadaler, Germà Gordó i Francesc Homs) amb els consellers que surten del Govern, com Lluís Recoder, Francesc Xavier Mena i Josep Lluís Cleries. També hi han assistit representants de tots els partits polítics de Catalunya, tret de Ciutadans i la CUP, com ja va passar a la presa de possessió d'Artur Mas.

Just abans de la presa de possessió, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha celebrat que Andreu Mas-Colell repeteixi com a conseller d'Economia perquè, a parer seu, és "l'única persona que a través del seu prestigi personal pot pal·liar les dificultats financeres de la Generalitat". Tot i això, ha deplorat que hi hagi consellers amb més perfil polític que professional.

Per la seva banda, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha lamentat que aquest sigui el “Govern dels mateixos” que donarà continuïtat a les retallades. Al contrari que Lucena, ha lamentat que Mas-Colell segueixi al capdavant d'Economia, així com que Boi Ruiz i Irene Rigau es mantinguin a Salut i Ensenyament, respectivament. En canvi, ha celebrat que Felip Puig deixi Interior.

Després de la fotografia oficial, els membres del nou Govern es reuniran per primera vegada.

stats