POLÍTICA
Política 22/03/2014

El Govern veu possible que l'escrit de la Fiscalia faci modificar la posició de l'Estat en contra del 9-N

El conseller Santi Vila recorda que la Constitució la van fer possible els sectors "progressistes"

Acn
1 min
El consell executiu del Govern de la Generalitat

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, considera que l'escrit de la Fiscalia del TSJC que veu marge per "discutir raonadament" l'encaix de la consulta del 9-N dins la Constitució pot fer moure les posicions del govern espanyol en contra del dret a decidir. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que aquesta visió és compartida per tot el Govern i ha pronosticat possibles "canvis" en aquest sentit tot i que no els ha precisat. El conseller ha recordat que la Constitució la van fer possible els sectors progressistes de l'Estat i de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller també ha avalat els arguments de la Fiscalia, que demana al Tribunal Superior que no admeti a tràmit la querella del sindicat Manos Limpias contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per sedició i prevaricació per la decisió política de convocar la consulta.

Sobre l'eventual acceptació d'aquesta querella, el conseller ha destacat que "ara seria un despropòsit i un disbarat monumental, és evident". "Jo crec que precisament si alguna cosa ha alimentat ara l'ànima del molts ciutadans de Catalunya, l'ànim de la independència, és la constatació que l'Estat, sovint, ens agredia gratuïtament".

stats