Política 26/01/2014

El Govern contraposa el "respecte" dels catalans per la reunió del PP amb el "relat apocalíptic" dels populars

Francesc Homs assegura que s'ha demostrat que no és cert que la catalana sigui una "societat crispada i dividida"

Acn
2 min

AviàEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat el "respecte" dels catalans cap a la celebració, aquest dissabte a Barcelona, de la convenció del PP, a la qual ha assistit tota la plana major del Partit Popular i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Aquest tarannà contrasta, segons Homs amb el "relat apocalíptic i fals" que s'ha fet en la trobada, en la qual s'ha presentat la societat catalana com una "societat crispada i dividida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern ha remarcat el caràcter respectuós del poble català i remarcat que "n'és una prova" el fet que la plana major del PP hagi estat dos dies a Barcelona per expressar idees que "disgusten" molts catalans. "Tot i així, tothom és tremendament respectuós i no hi ha hagut cap mena d'incident", ha insistit. D'aquesta manera, segons Homs, es desmenteix la imatge de "societat trencada i crispada" que han volgut llançar en els darrers dies els dirigents populars. "El problema el té el PP amb ells mateixos", ha indicat.

Sobre la intervenció de Mariano Rajoy, ha comentat que "no hi havia cap idea concreta, ni cap proposta", sinó "una acumulació de 'nos'" i "un discurs centrat en la por, propi del segle XIX", ha assenyalat. "Estem estudiant intensament el 'pla' de Rajoy", ha ironitzat Homs.

Efemèride que no s'ha de comparar

Homs ha volgut desvincular el que alguns han apuntat com a coincidència no del tot casual entre la presència de Rajoy a Barcelona, dissabte, i la commemoració, aquest diumenge, del 75è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat. "És veritat que estem davant un govern espanyol que en aquests moments és molt agressiu amb tot el que té a veure amb la identitat de Catalunya, però de cap manera s'han de buscar similituds perquè seria un error en termes històrics", ha afegit. Tot i així, ha recordat els greuges que el govern del PP genera "a la pròpia realitat del conjunt dels catalans i catalanes" amb "decisions unilaterals i arbitràries" relacionades, entre d'altres, amb la llengua, l'educació "i fins i tot amb els horaris comercials", ha conclòs.

Homenatge a Mac Coma a Avià

El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions a Avià (Berguedà) en la recepció i lliurament del títol de Fill Predilecte del municipi al pilot Marc Coma, campió per quarta vegada del ral·li Dakar en la categoria de motos.

stats