Política 26/04/2016

El Govern reclama "unitat" sobiranista si hi ha eleccions a Madrid i deixa la fórmula en mans dels partits

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que els últims moviments a Madrid per evitar els comicis constitueixen "focs d'artificis" després del "fracàs estrepitós" de la política espanyola

Oriol March
1 min
La vicepresidenta, Neus Munté, ahir després de la reunió de l’executiu.

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha reclamat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al consell executiu la màxima "unitat" del sobiranisme en cas que hi hagi noves eleccions a Madrid, però ha evitat concretar quina seria la millor fórmula. "Això ho han de decidir els partits", ha ressaltat Munté, que ha negat que l'executiu hagi "abordat" aquesta qüestió. Convergència ja ha fet saber públicament la seva voluntat de formar una coalició amb ERC, però els republicans no volen obrir un debat que consideren "fratricida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent de CDC s'ha referit a la recta final de les negociacions a Madrid, marcades aquest dimarts per una proposta 'in extremis' de Compromís. "Són focs d'artifici", ha considerat Munté. "Cap formació a l'Estat d'aquelles cridades a garantir la governabilitat vol assumir un fracàs estrepitós de la política espanyola, que és incapaç de definir un projecte polític", ha indicat la consellera de la Presidència.

"En les discussions dels grups parlamentaris [a Madrid], la qüestió catalana estava al centre del debat. La possibilitat que hi hagi un referèndum ha estat objecte de polèmiques entre formacions", ha constatat Munté. La consellera ha indicat que aquest temps d'interinitat a l'Estat ha perjudicat "les persones" perquè l'executiu de Mariano Rajoy no ha pogut abordar amb eficàcia la problemàtica dels refugiats.

stats