Política 24/01/2012

El Govern entén però no secunda la decisió de la parella de Siurana de deixar de pagar impostos a l'Estat

Per l'executiu aquesta actitud es deu "al maltractament fiscal crònic que patim des de fa molts anys"

Acn
2 min

BarcelonaEl Govern entén però no secunda la decisió de la parella de Siurana, al Priorat, de practicar la insubmissió fiscal i deixar de pagar els impostos a l'Estat. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que "no ho podem secundar des d'un punt de vista legal" però ha remarcat que el Govern sí que respecta la decisió i entén que "això respon al malestar creixent a la societat catalana per raó del dèficit fiscal que patim". En aquest sentit, Homs creu que la decisió d'Andreu Bartolomé i Maria Casademunt és fruit "del maltractament fiscal crònic que patim de fa molts i molts anys en la relació entre Catalunya i Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bartolomé i Casademunt, propietaris d'un restaurant de Siurana, van decidir fa dos mesos fer insubmissió fiscal i deixar de pagar els seus impostos a l'Estat. Així, van adreçar-se per carta al president de la Generalitat, Artur Mas, per informar-lo de la seva decisió i demanar-li el suport del Govern.

La primera resposta de l'executiu ha arribat aquest dimarts durant la roda de premsa posterior al consell executiu. Francesc Homs ha indicat que "el malestar creixent s'expressa d'aquesta manera i d'altres" i en aquest sentit ha assegurat que "respectem aquest tipus d'expressions", tot i que l'executiu no hi pugui donar suport "perquè com a Govern ens hem d'atendre estrictament a les regles del joc". "No són actuacions que ens puguem dedicar a fomentar", ha dit.

La iniciativa de la parella de Siurana ja ha rebut el suport de diferents entitats i ha estat el punt de partida d'una campanya que sota el nom "Diem prou" informa i convida els catalans a pagar tots els impostos a la Generalitat. El primer pas serà deixar de pagar l'IVA corresponent al mes d'abril i fer el pagament de l'impost a un compte de l'Agència Tributària de Catalunya.

stats