POLÍTICA
Política 26/11/2013

El Govern denunciarà Intereconomía i 13TV per comparar el procés català amb el nazisme

Basarà la denúncia en l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya que conclou que aquestes dues cadenes “banalitzen” règims totalitaris quan relacionen la societat catalana i el procés polític engegat amb el nazisme

M.colomer
1 min

BarcelonaEl Govern no en deixarà passar ni una. Així ho ha afirmat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, després d'anunciar que la Generalitat emprendrà totes les accions legals possibles contra les cadenes de ràdio i televisió que comparin el procés democràtic cap al dret a decidir obert a Catalunya amb el règim nazi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho denunciaran basant-se l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, fet per encàrrec de l'executiu, que conclou que Intereconomía TV i 13TV “presenten continguts que relacionen la societat, les institucions o els processos polítics de Catalunya o de l'Estat, incloses les persones que en formen part, amb moviments, règims o actituds totalitàries que es banalitzen”. És més, el CAC alerta que fins i tot s'han detectat fragments a Intereconomía en què “es defensa l'ús de la violència davant plantejaments polítics democràtics”.

Cap a l'Estat i Europa

Més enllà de l'acció judicial, el Govern també remetrà l'informe del CAC a la Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones i al govern espanyol perquè “reflexionin”, i també a les autoritats i institucions europees perquè tinguin coneixement de la banalització del nazisme en determinades cadenes espanyoles. L'informe també diu que TV3, 8TV, TVE, Telecinco, Antena 3, Catalunya Ràdio, RAC1, COPE, Onda Cero i SER “no presenten continguts” que banalitzin els règims totalitaris.

stats