Política 11/10/2016

El Govern denuncia a l'ONU i al Consell d'Europa la persecució de l'estat espanyol

Ha enviat cartes als responsables de drets humans d'aquests organismes en compliment d'una resolució del Parlament del 23 de juny passat

Albert Solé
1 min
El conseller Raül Romeva amb el fiscal argentí Jorge Auat.

BarcelonaEl 31 d'agost passat el Govern va enviar tres cartes a tres instàncies internacionals per denunciar la situació que viu Catalunya respecte de l'Estat, segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les cartes les signa el director general d'Afers Multilaterals i Europeus del departament d'Exteriors de la Generalitat, Manuel Manonelles, i van dirigides a l'alt comissionat de l'ONU per als drets humans, Zeid Ra'ad Al Hussein; al responsable de drets humans de l'ONU per a Amèrica, Europa i Àsia central, Gianni Magazzeni, i al comissionat per als drets humans del Consell d'Europa, Nils Muiznieks.

Encapçalament d'una de les cartes dirigides a l'ONU

En concret, el Govern denuncia la persecució dels representants polítics que van aprovar la declaració de ruptura amb l'estat espanyol el 9 de novembre del 2015 (resolució I/XI), critica "el caràcter antidemocràtic evident de les institucions judicials espanyoles". A la carta el Govern també anuncia quines mesures prendrà per defensar els drets fonamentals dels afectats.

El Govern va enviar aquestes cartes a instància del Parlament, que el 23 de juny passat va aprovar una resolució (183/XI) perquè traslladés la qüestió "als organismes internacionals corresponents en matèria de drets humans". El 4 d'octubre passat el Govern va informar al Parlament que ja havia complert amb la resolució aprovada al juny.

En roda de premsa aquest migdia, la portaveu de l'executiu català, Neus Munté, ha subratllat que aquesta decisió respon a un mandat del Parlament, i ha lamentat "la persecució als demòcrates que dissortadament s'està duent a terme a l'Estat espanyol".

Cartes del Govern dirigides a l'ONU i al Consell d'Europa
stats