POLÍTICA
Política 12/06/2012

El Govern no recorrerà al Constitucional l'increment de la ràtio d'alumnes per aula

PSC, ICV-EUiA i ERC es plantegen demanar al Parlament que presenti un recurs al Constitucional sobre el decret de retallades en l'educació paral·lel al del Govern, a qui retreuen que "oblidés" precisament demanar opinió al Consell de Garanties Estatutàries sobre una de les mesures més polèmiques de la reforma educativa del PP

M.colomer / M.toro
2 min

BarcelonaEl Govern no recorrerà al TC l'increment de la ràtio d'alumnes per aula inclos en el decret estatal de retallades en l'ensenyament. Així es desprèn de les declaracions del portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, que ha assegurat que el Govern es cenyirà al dictàmen que va demanar al Consell de Garanties Estatutàries. Resulta, però, que l'executiu catalàno va demanar al Consell de Garanties que valorés si l'increment d'alumnes per aula vulnera competències pròpies o drets dels ciutadans i incompleix la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han denunciat aquest dimarts el PSC, ICV-EUiA i ERC, en constatar que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries no feia cap referència a l'increment del nombre d'alumnes a les aules (fins a 30 a la concertada, 27 a la pública), una de les mesures de la reforma educativa que més malestar ha generat entre la comunitat educativa. Pels partits d'esquerra de l'oposició, això confirma que encara que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'excusi dient que ha d'aplicar la mesura perquè ve imposada per Madrid, el cert és que comparteix la idoneïtat de posar més alumnes a les aules.

Malgrat que els tres partits d'esquerres del Parlament han coincidit a celebrar el recurs al Tribunal Constitucional que ha anunciat aquest dimarts el Govern contra el decret estatal de retallades en ensenyament, també han lamentat que l'executiu hagi “oblidat” precisament demanar dictamen sobre l'eventual vulneració de drets que suposa l'increment de ràtio per aula.

Recurs del Parlament

Per això, aquests tres partits han anunciat que es plantegen instar el Parlament a presentar un recurs paral·lel al del Govern en què s'hi incloguin també els elements que ha obviat el Govern, i que, més enllà de les qüestions competencials, fan atenció a l'eventual vulneració de drets, com creuen que és el as de la ràtio d'alumnes. PSC, ERC i ICV-EUiA, però, saben que la iniciativa té poques possibilitats de prosperar en cas que s'arribés a votar al ple.

stats