POLÍTICA
Política 25/01/2011

Un pas més cap a l'eliminació dels 80 km/h

El nomenament avui de la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, desencalla l'eliminació de la limitació de velocitat a 80 km/h als accessos de Barcelona. El conseller d'Interior, Felip Puig, compareixerà dilluns al Parlament per reafirmar el seu compromís amb l'eliminació de la mesura

M.colomer
1 min

BARCELONAEl consell executiu del Govern ha aprovat avui el nomenament de la directora general de Qualitat Ambiental, que és la persona que haurà de convocar la comissió d'experts que va dictar les 73 mesures per reduir la contaminació ambiental a les zones metropolitanes en compliment d'una directiva europea. Dins d'aquestes mesures hi figura la limitació de velocitat als accessos a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera que els 80 km/h els va aplicar Interior en execució d'una ordre de Medi Ambient –que és qui va impulsar les mesures–, per eliminar-los cal seguir el mateix procés, i ha de ser el successor de Medi Ambient, el departament de Territori i Sostenibilitat, dirigit per Lluís Recoder, el que ha d'ordenar-ne la supressió. Fonts del Govern consultades per l'ARA.cat consideren que es pot concloure que la contaminació en l'aire de l'àrea de Barcelona ha disminuït, no tant com a conseqüència de la mesura de la limitació dels 80 km/h, sinó perquè amb la crisi ha baixat l'ús del vehicle privat.

Després, haurà de ser la direcció general de Trànsit la que presenti una proposta per variar les limitacions de velocitat als accessos de Barcelona. Les fonts consultades consideren que si un dels elements que més contamina són les retencions de vehicles, la proposta haurà de ser de velocitat variable, és a dir, una disminució gradual de la velocitat en funció de la proximitat a les entrades de Barcelona.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat en roda de premsa que el conseller d'Interior, Felip Puig, compareixerà al Parlament dilluns per reafirmar el seu compromís amb l'eliminació dels 80 km/h. Homs ha dubtat que la contaminació hagi disminuït per la limitació de velocitat.

stats