El Govern engega un nou portal per informar-se sobre el nou 9-N

En la pàgina participa2014.cat els ciutadans poden informar-se sobre com participar, on anar a votar i també com fer-se voluntari

El Govern ha posat en funcionament la web per informar-se sobre el nou 9-N. Així, amb la direcció "participa2014.cat" convida als ciutadans a intervenir en un "procés de participació" per tal que els catalans i estrangers residents a Catalunya expressin la opinió "sobre el futur polític de Catalunya".

En aquest web els interessats poden saber com participar en el procés, els punts de votació on es poden adreçar —que "properament" es donaran a conèixer—, i també fer-se voluntaris —a partir de les 14h del 17 d'octubre.

Les persones cridades a participar

El nou portal de la Generalitat crida a participar els catalans i les catalanes majors de setze anys, residents a Catalunya o a l'exterior, i els estrangers que viuen a Catalunya ja siguin de països de la Unió Europea o de tercers estats.

Per votar el proper dia 9 de novembre, els catalans hauran de presentar el seu Document Nacional d'Identitat (DNI), on hi consti l'adreça d'un municipi de Catalunya, i en el cas dels catalans residents a l'estranger el passaport en vigor junt amb el comprovant d'inscripció en el Registre de catalans i catalanes a l'exterior.

Pel que fa a les persones de països de la Unió Europea o tercers estats, podran participar-hi si presenten el DNI acompanyat del Certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea, o el passaport acompanyat de la targeta d'identitat d'estranger (TIE).


Més continguts de