Política 12/06/2018

El Govern vincula els escorcolls a una operació per tapar la sentència del cas Nóos

Artadi diu que "no sorprèn" que es vulgui "fer por" a Catalunya coincidint amb "decisions judicials"

Ot Serra / Núria Orriols
2 min
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, arribant a la conselleria

BarcelonaEl Govern ha mostrat el seu malestar amb l'operació de la Policia Nacional en diferents dependències de la Generalitat relacionada amb l'1-O i, sobretot, per la seva coincidència amb la publicació de la sentència del cas Nóos, que esquitxa la casa reial. En la roda de premsa posterior al consell celebrat aquest dimarts, la portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, ha apuntat que "ja no sorprèn" que quan hi ha decisions judicials a l'Estat hi hagi operacions a Catalunya "per fer por".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha mostrat la seva indignació el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha demanat que s'acabi el "malson" de la judicialització del "dret democràtic de la gent a votar". A més, el també conseller d'Economia, que ha arribat a la seu del departament després de la reunió de Govern, ha denunciat que l'acció dels tribunals estigui comportant presó preventiva per a exconsellers i també que es vegi "alterada" la feina dels treballadors públics. Per això, ha insistit que les diligències es facin amb la "màxima celeritat" i que comportin "el mínim de molèsties". "El Govern estarà sempre al costat dels treballadors públics i tot el que s'ha fet està emparat per la cobertura legal", ha anotat en declaracions als mitjans, mentre els agents de la policia espanyola continuen escorcollant l'ordinador del cap de gabinet tècnic de Vicepresidència.

Les crítiques a la coincidència dels escorcolls amb la sentència del cas Nóos han corregut per les xarxes socials des de bon matí. El director de Comunicació del Govern, Jaume Clotet, ha asseverat que aquesta relació "no falla mai".

El portaveu adjunt de JxCat, Albert Batet, ha lamentat que "la repressió continua a Catalunya", amb independència de quin sigui el partit del govern. "PSOE = PP. Diferent partit, però les mateixes pràctiques", ha denunciat.

També s'ha pronunciat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, que amb un to irònic ha exclamat: "Quina casualitat!"

L'oposició critica la via unilateral del Govern abans de l'1-O

Per la seva banda, Ciutadans, el PP i el PSC han mostrat "respecte" per aquest operatiu policial. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat, però, que el Govern "hagi utilitzat milions de DNI i dades dels catalans per a un referèndum il·legal, quan s'obliga totes les empreses a complir escrupolosament amb la llei de protecció de dades".

La portaveu del PSC, Eva Granados, ha demanat a l'executiu català que no torni a la via de la desobediència perquè porta a episodis com el d'aquest matí. "Esperem que s'aclareixin els fets i que aquesta etapa nova que s'obre s'emmarqui en el diàleg i en el respecte a la llei per no acabar en fets com els d'aquest matí", ha demanat Granados.

stats