Política 28/07/2015

El Govern aprova un pla estratègic per "promoure i defensar" els interessos de Catalunya a l'exterior

L'informe aposta per internacionalitzar l'economia i la cultura catalanes o promoure una diplomàcia més moderna i efectiva

Laia Vicens
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla Estratègic d'Acció i de Relacions amb la UE. Aquest document proposa fixa les línies mestres per "promoure i defensar" els interessos de Catalunya a l'exterior, segons ha explicat la portaveu del Govern, Neus Munté. El text dibuixa els objectius "polítics, operatius i instrumentals" de Catalunya en relació a l'exterior perquè es pugui assolir una "major coordinació" de l'acció exterior de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha desgranat Munté, l'informe planteja quatre objectius: "promocionar i defensar" Catalunya a través de la internacionalització de "l'economia, la cultura i el coneixement del país", "reforçar la vocació europeista i mediterrània" del país, "contribuir a la pau, la seguretat col·lectiva i la justícia social", entre d'altres; i "promoure una diplomàcia més moderna i eficaç".

Aquests objectius s'intentaran assolir en base a una sèrie de mecanismes que passen per ampliar l'estructura governamental del servei exterior de Catalunya, "reforçar" les relacions amb altres països i organismes internacionals o incrementar la participació de Catalunya a les institucions i els òrgans de la Unió Europea. En aquesta línia, també es crearan mecanismes "interns i externs" per avaluar l'execució d'aquest Pla d'Acció Exterior.

stats