En breu
Política 23/07/2012

El Govern "estudiarà les condicions" del rescat autonòmic

1 min
El Govern "estudiarà les condicions" del rescat autonòmic

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va explicar ahir que "estudiarà les condicions" per acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), el mecanisme de rescat establert pel Tresor espanyol que dóna facilitats als pagaments més immediats de l'administració. En una entrevista al diari italià La Repubblica , Mas-Colell va incidir, però, en les diferències entre aquest Fons i una intervenció autonòmica. El titular d'Economia va afirmar que Catalunya "no renunciarà" a l'autogovern malgrat les condicions que imposa l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, la prioritat és tenir en consideració "el punt de vista de tots els partits" sobre un possible "rescat econòmic" de Catalunya, en comptes de fer reunions pel pacte fiscal. Navarro va destacar que "és un tema gravíssim, i el Govern hauria de consultar les solucions dels altres partits" per evitar un rescat. El líder del PSC va demanar que la Generalitat "creï un impost sobre transaccions financeres, recuperi el de successions, estableixi un impost per a les grans fortunes i lluiti contra el frau fiscal" per evitar el rescat o la fallida.

Múrcia valora convertir-se en la segona comunitat a demanar el rescat, després que el divendres el sol·licités el País València. El president murcià, Ramón Luis Valcárcel, va assenyalar ahir en una entrevista a La Opinión que la comunitat ha demanat el rescat, que fins i tot quantificava en una xifra d'entre 200 i 300 milions d'euros, que haurien d'estar disponibles al setembre. Però ahir mateix el govern de Múrcia va negar "rotundament" en un comunicat que hagi demanat ser intervingut. Això sí, la nota admet que està rumiant-se les condicions.

stats