COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 06/09/2011

El Govern mantindrà la immersió "peti qui peti", però sense arraconar el PP

El portaveu del Govern, Francesc Homs, confirma el recurs contra la sentència del Suprem contra la immersió i esgrimeix “arguments jurídics i de país”. El Govern, però, no exclourà el PP de la geometria variable malgrat l'ofensiva contra la llengua

M.colomer
1 min
Una imatge de la reunió, aquest dimarts, del Consell de Govern

BarcelonaL'ofensiva del PP contra el model lingüístic en l'educació no farà variar la política de pactes de geometria variable del govern de la Generalitat. El portaveu de l'executiu que presideix Artur Mas, Francesc Homs, ha assegurat avui que no exclouran els populars de la geometria variable per tirar endavant el seu programa de govern, i concretament els pressupostos del 2012. “Seria sectari castigar” el PP per la seva posició en matèria lingüística, cosa que ha desvinculat d'altres àmbits com l'economia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, al mateix temps ha volgut deixar clar que el model lingüístic a l'escola catalana és una “línia vermella” pel Govern, que mantindrà la immersió “peti qui peti”. Una afirmació que, d'entrada, es pot llegir com la intenció del Govern d'optar per la insubmissió com a 'Pla B' si el TSJC tomba el recurs de la Generalitat i obliga a canviar el model lingüístic en aplicació de la sentència del Suprem que obliga a fer vehicular el castellà en l'ensenyament a Catalunya. Avís a navegants. Homs però, ha defugit els 'plans B', i no ha volgut explicar els detalls de l'argumentació del recurs ni si el Govern interpreta si la sentència posa en perill el model d'immersió en general. De moment, el curs començarà sense canvis en matèria lingüística.

stats