Política 23/12/2014

El Govern, sobre la querella: "Això és qualsevol cosa menys normal"

El conseller i portaveu Francesc Homs deplora la "baixa qualitat democràtica" del govern espanyol i considera que la campanya d'autoinculpacions "té tot el sentit del món". Deplora la "miopia" del govern espanyol amb el cas català, que no s'aturarà, diu, a còpia de querelles

M.colomer / S.gonzález
1 min

Barcelona"Si es pensen que amb querelles pararan el procés català, s'equivoquen de ple". Advertència del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha considerat que la querella "instigada" pel govern espanyol contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N "és qualsevol cosa menys normal". I menys en el context europeu. "En cap país democràtic a aquell que posa urnes li interposen una querella. Demostra la cultura democràtica que té el govern espanyol", ha etzibat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiu, Homs ha considerat que tant la querella com l'admissió a tràmit per part del TSJC són una "reacció de desesperació", i "reaccionar desesperadament davant coses que no t'agraden és una mala manera de fer política". Tot plegat l'ha portat a ironitzar que el govern espanyol té un "màster en miopia" a l'hora de visualitzar què està passant a Catalunya.

"Estupefacció" de la comunitat internacional

El conseller de Presidència, a més, també ha assegurat que en converses privades amb el Govern la comunitat internacional ha reaccionat amb "estupefacció" davant la querella contra Mas, Ortega i Rigau. Perquè, per ell, només demostra una "cultura democràtica escassa" de l'estat espanyol.

Homs ha aplaudit i ha considerat que "té tot el sentit del món" la campanya d'autoinculpacions que ha engegat la societat civil i que ha provocat cues aquest dimarts al matí davant la seu del TSJC. "Les expressions de solidaritat tenen tot el sentit del món" quan "per complir mandats democràtics i del Parlament, fent les coses absolutament legals, acabes amb una querella". Els serveis jurídics de la Generalitat coordinaran la defensa de Mas, Ortega i Rigau.

stats