LES FINANCES CATALANES
Política 26/04/2012

Un Govern amb respiració assistida

Els deutes de l'Estat asfixien la Generalitat, que viu de les bestretes

S. González / O. March
1 min
RERE LA CLAU DE LA CAIXA  El Govern va tornar a defensar ahir al Parlament el pacte fiscal per superar el greuge financer que Catalunya pateix d'Espanya.

BarcelonaLa Generalitat està patint, més que mai, les conseqüències del fet que la clau de la caixa la tingui Madrid. Als impagaments de l'estat espanyol se sumen exigències d'estalvi que Mariano Rajoy aboca a les autonomies i que Catalunya ha de traduir abans del 15 de maig en un pla de reajustament dels pressupostos que redueixin la despesa en 1.700 milions d'euros. Un encaix de números titànic que s'ha de fer sota l'amenaça d'una intervenció de l'Estat, que és qui presta respiració assistida a la Generalitat amb diners que han sortit de les butxaques dels catalans. Tota una paradoxa si es té en compte que Catalunya és qui més aporta a la solidaritat territorial i, a la vegada, pateix més espoli fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ARA analitza els diners que Catalunya rep de l'Estat, les vies que té la Generalitat per augmentar els ingressos –i reduir les despeses–, la viabilitat d'un nou ajustament de 1.700 milions en el marc dels pressupostos catalans i els impagaments –que ja arriben a 2.420 milions d'euros– de l'Estat cap a Catalunya.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats