Política 20/05/2011

Els Mossos identificaran els acampats que incompleixin la llei

Homs diu que garantiran el normal desenvolupament del 22-M, el compliment de la normativa i insinua que no desallotjaran als acampats si no es registren aldarulls i els Mossos només avisaran i identificaran els assistents

Agències
1 min

BarcelonaEl Govern ha deixat entreveure que no desallotjarà els "indignats" si no hi ha alteracions de l'ordre públic. Després de conèixer la decisió de la Junta Electoral Central, el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha comparegut per assegurar que garantiran el normal desenvolupament de la jornada electoral, el compliment de la normativa (i de la resolució, per tant), però que també actuaran sota els principis de congruència i de proporcionalitat amb els manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'executiu català detallen que els Mossos d'Esquadra avisaran als acampats que estaran incomplint la llei electoral i que haurien d'abandonar la concentració. En cas que no compleixin aquesta ordre, la policia té previst identificar-los però el desallotjament només es produirà si hi ha aldarulls.

Això significa que el Govern, conscient de les conseqüències que pot comportar una intervenció policial, avaluarà cada cas i decidirà si actua o no en funció de la magnitud de la protesta i de si és pacífica o no. Tanmateix, fonts del Govern Estatal s'han manifestat en el mateix sentit i han afegit que la legislació espanyola i la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans no permet dissoldre una manifestació pacífica, tot i que aquesta no estigui autoritzada. Aquesta mateixa jurisprudència, remarquen les mateixes fonts, indica que els poders públics han de tenir especial tolerància quan la protesta no és violenta.

stats