LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 28/04/2011

El Govern avisa que incomplirà el límit de dèficit si l'Estat no paga el que deu

Es compromet a complir l'objectiu de dèficit de l'1,3% el 2012, però no aquest any. Diu que estudia la via judicial que va suggerir el PSC i que seguirà reclamant el fons de competitivitat malgrat el cop de porta de l'Estat

S.gonzález/a.font
2 min

BarcelonaEl conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat avui en roda de premsa que la Generalitat complirà l’objectiu de dèficit per al 2012, però no s’ha compromès a que Catalunya pugui complir l’objectiu per aquest mateix any si l’Estat no paga el fons de competitivitat. Tant pel 2011 com pel 2012 Catalunya està obligada a tancar amb un dèficit de l’1,3%. Mas-Colell ha assegurat que el Govern no deixarà de reclamar els 1.450 milions d’euros del fons “fins les 12 de la nit del 31 de desembre d’aquest any” i ha especificat que, tot i que els serveis jurídics de la Generalitat estan estudiant la via judicial per reivindicar el fons, l’Executiu considera que la via de negociació ha de ser la política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Generalitat es va comprometre ahir al Consell de Política Fiscal i Financera a complir els objectius de l’1,3% al 2012, de l’1,1% al 2013 i de l’1% al 2014. Les comunitats governades pel PP s’hi van oposar. El conseller ha dit que la situació de tresoreria “és bona” després de l’emissió de bons que ha fet la Generalitat i, per tant, tenen temps per seguir negociant amb el Govern espanyol l’aprovació del pla d’estabilitat financera que, després de la negació dels 1.450 milions, “serà diferent al que es va presentar al febrer”.

Mas-Colell, que no ha descartat que després de l 22 de maig l’escenari de negociació amb el PSOE sigui menys hostil, ha celebrat el suport que va rebre la votació de reivindicació del fons al Senat i ha assegurat que espera que aquest suport es “reflecteixi aviat en un vot similar al Congrés dels diputats”. En tot cas, la negació del fons marcarà, segons el conseller, un pressupost “difícil, dur, sever i sense autoenganys” que, en tot cas, no contemplarà una retallada de despesa superior al 10%.

stats