Política 10/04/2012

El Govern lamenta la "improvisació i desesperació" de l'executiu espanyol davant les noves retallades

El portaveu Francesc Homs alerta que el malestar de la Generalitat amb els pressupostos de l'estat creix "dia a dia" i exigeix a Rajoy que prengui mesures concretes i no "amagui el cap sota l'ala"

Sara González
2 min

Barcelona“Tot és fruit de la improvisació. Hi ha més desesperació i desconcert que no pas planificació”. Així ha valorat el portaveu del Govern, Francesc Homs, la retallada de 10.000 milions d’euros en sanitat i educació que ahir va anunciar el govern espanyol a través d’una nota de premsa. A l’espera de conèixer com es concretarà la retallada, Homs ha subratllat que “el malestar i el rebuig del govern català pels pressupostos de l’estat creix dia a dia” a mesura que en va coneixent la lletra petita.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha assegurat que “comprèn” la situació que ha de gestionar l’executiu de Mariano Rajoy, però que això implica “coherència” i “mullar-se” prenent mesures concretes i no generant incerteses amb un anunci fet “per tranquil·litzar els mercats que després se’ls gira com un boomerang”.

Per Homs, la nova retallada no és més que un titular que per ara està buit de contingut. A més de lamentar “les formes” utilitzades pel govern espanyol en un moment en què no val “amagar el cap sota l’ala”, ha exigit al govern del PP que prengui mesures concretes i que acabi amb la descoordinació que s’ha fet evident en els darrers dies. De fet, el ministre d’Economia, Luis de Guindos, es va mostrar ahir partidari del copagament sanitari i poques hores després el vicesecretari d’Organització del PP, Carlos Floriano, se’n va desmarcar i ho va atribuir a una “reflexió personal"

Malgrat tot, el portaveu ha reconegut que hi ha marge d’estalvi en l’àmbit sanitari sense necessitat de tocar l’assistència directa al pacient però que són mesures que només pot prendre el govern espanyol perquè les comunitats autònomes no tenen, “per desgràcia”, el marge competencial necessari.

stats