Política 07/05/2013

L'executiu català accelera la llei de governs locals

Reitera que no s'imposarà la fusió de municipis i que el gran objectiu és delimitar les competències dels diferents nivells d'administració

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl Govern trepitja l'accelerador de la llei de governs locals, una de les assignatures pendents de la conselleria de Governació des de la passada legislatura. L'executiu ha aprovat aquest dimarts la memòria prèvia a l'avantprojecte de llei, una norma que té per objectiu delimitar les competències que corresponen a cada nivell d'administració, simplificar l'estructura administrativa per evitar duplicitats organitzatives, i la sostenibilitat financera i l'eficiència en la prestació de serveis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat que la futura llei és fruit d'un “procés participatiu plural i de la complicitat amb el món local, les entitats municipalistes, els consells comarcals i les diputacions”. També ha reiterat que la voluntat del Govern no és imposar la fusió de municipis però sí fomentar mecanismes “per estimular i fer més fàcil la col·laboració entre municipis per fer economia d'escala i guanyar eficiència en la prestació de serveis”. Es procurarà, ha afegit, que no desapareguin les entitats dels municipis, i ha defensat que no es poden reduir sous dels càrrecs municipals perquè “n'hi ha molts que no cobren”.

Homs ha defensat la importància d'aprovar aquesta llei sobretot després de l'aprovació de l'Estatut, que fixa la competència exclusiva de la Generalitat en aquesta matèria. Aquest aspecte és especialment rellevant, sobretot tenint en compte que el govern espanyol també prepara una llei de l'administració local que ha aixecat polseguera fins i tot a les comunitats governades pel PP i que pot entrar en conflicte competencial amb la normativa catalana.

Govern, llei, governs locals, Francesc Homs

stats