POLÍTICA
Política 23/08/2012

Homs resta importància a la participació o no del Govern a la manifestació de la Diada

El portaveu de l'executiu veu prioritari que Catalunya doni un "missatge contundent" d'unitat nacional davant Madrid i Brussel·les per guanyar "força negociadora"

Marc Toro
1 min
La partida del Govern  I Adelson: Barcelona, Madrid o, fins i tot, res

PradaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha volgut minimitzar la importància del fet que el Govern participi o no a la manifestació que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat per la Diada. Per Homs, "seria absurd" moure-ho tot al voltant d'aquesta presència. En declaracions a la premsa a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), Homs ha dit que l'opinió del Govern respecte de l'Onze de Setembre és que "valdria la pena que fos una expressió inequívoca d'afirmació i reivindicació nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el portaveu ha demanat que la Diada es caracteritzi per "la combinació dels actes institucionals amb els de la societat civil" per tal de "demostrar que som un país, una nació i una pàtria amb vitalitat".

Força negociadora i preu de la llibertat

Homs ha assegurat que un "missatge contundent" d'unitat nacional davant Madrid i Brussel·les només "donarà força negociadora al Govern" respecte al pacte fiscal. Per tot això, ha explicat que el debat entorn de la Diada és "positiu", ja que "il·lustra quines són les prioritats del país", que són la "defensa dels seus drets nacionals i col·lectius".

El portaveu del Govern, que ha participat en l'acte de clausura de la Universitat Catalana d'Estiu, ha volgut deixar clar que la llibertat de Catalunya “té un preu car”, però que “val la pena pagar”. El portaveu ha parlat de la necessitat de ser “més generosos a nivell interior”, “més ferms de cara a l'exterior” i de “saber posar-nos d'acord”. “Malgrat tot el que vivim, tinc la percepció que la nostra moral col·lectiva està a punt per fer front als reptes que tenim plantejats”, ha conclòs.

stats