Política 20/10/2014

El Govern ja té més de 26.000 voluntaris per organitzar el 9-N, 6.000 més dels que li calien

En tres dies s'han apuntat 26.372 persones. El termini d'inscripció es manté obert

Efe / Acn
1 min

Barcelona26.372 persones s'han inscrit com a voluntaris pel procés participatiu del 9-N segons dades facilitades pel Govern. La xifra correspon a la que s'havia registrat a les 18.50 h d'aquest dilluns i supera en més de 6.000 persones la prevista per l'executiu català com a necessària per desenvolupar les tasques que implicarà el procés del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència, Francesc Homs ha deixat clar, però, que el termini d'inscripció es manté obert. "Com més disponibilitat de mitjans tinguem millor", ha dit en una roda de premsa.

El termini d'inscripció es va iniciar a les 14 hores de divendres passat a través del web "participa2014.cat", de manera que el Govern ha aconseguit en tres dies més dels 20.000 voluntaris que requereix per dur a terme la consulta.

Poden apuntar-se com a voluntaris els més grans de 16 anys, amb estudis mínims (graduat escolar o equivalent) i que disposin d'un telèfon mòbil operatiu durant la jornada de participació com a mínim fins a les 24 hores. Homs ha dit que també s'hi poden apuntar càrrecs locals.

Els voluntaris podran exercir com a membres de les taules, desenvolupar les tasques d'identificació i registre de les persones participants, anotar les dades dels votants, facilitar el dipòsit de les paperetes a les urnes o fer el recompte.

stats