Política 12/09/2017

El Govern rep la notificació de la querella que pot implicar penes de presó per l'1-O

Turull ho ha confirmat en roda de premsa: "Estem notificats"

Laia Vicens
1 min
El Govern en ple després de convocar oficialment l'1-O

BarcelonaEl govern de la Generalitat en ple ha rebut aquest dimarts la notificació de la querella admesa a tràmit per la tramitació de la llei del referèndum i la convocatòria de l'1-O. Ho ha confirmat el seu portaveu, Jordi Turull: "Hem signat i ja està. Estem notificats". El Govern ja sap, per tant, que tirar endavant l'1-O pot implicar responsabilitats penals i la pena de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat així obrir diligències prèvies per investigar els fets que inclou la querella i veure si hi ha delicte de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics, un delicte que podria comportar penes de presó. En el cas dels membres de la mesa del Parlament, aquest delicte no apareix en la querella.

Segons el TSJC, els membres del Govern "haurien utilitzat arbitràriament" les seves "potestats" en convocar un referèndum d'independència, una acció que, a més, "incidirà en l'àmbit de la despesa pública".

Turull també ha explicat que se'ls ha notificat la suspensió de la llei del referèndum per part del Tribunal Constitucional. Tot plegat ha passat just després que acabés la reunió de l'executiu català, quan funcionaris del TSJC s'han personat al Palau de la Generalitat per entregar la querella a Carles Puigdemont i Jordi Turull, els dos que tenen la seu del seu departament en aquest edifici. Està previst que cada conseller rebi les notificacions a la seu del seu departament.

stats