L'ESTAT FINANCER DE LA GENERALITAT
Política 31/01/2011

El Govern es planteja emetre més deute entre els mesos de febrer i març

Mas-Colell assegura que l'única partida que quedarà segur al marge de les retallades és "la dels interessos"

Albert Castellví
2 min
Mas-Colell

BarcelonaEl Govern busca fórmules que li permetin aconseguir liquiditat en breu, i per això es planteja "fer operacions d'endeutament relativament aviat per obtenir liquidesa". Ho ha afirmat el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha afegit que serà "possiblement" a finals de febrer o durant el març, i que es tractaria de deute "a llarg termini" i a l'interès que "determini el mercat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El responsable d'Economia de la Generalitat ha recordat que per poder fer aquetes emissions de deute cal l'autorització del govern central, però s'ha mostrat convençut que s'aconseguirà: "No tinc cap dubte que arribarem a un acord", ha dit, i ha afegit que "seria bo per a tots que "la Generalitat de Catalunya rebés una mostra de confiança, i no de desconfiança, per part del govern central".

Entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha avançat també que el Govern podria portar a terme "operacions financeres amb edificis de moltes institucions". Es tractaria, segons el conseller de lease packs, unes "operacions financeres estil hipoteca".

Segons Mas-Colell, "l'esquelet" del pressupost que prepara el seu departament estarà a punt "a mitjans de març", i el Parlament l'hauria de votar al juny. El conseller, però, no s'ha volgut referir a les concrecions d'aquest pressupost, i ha assegurat que l'única partida que està "fora de discussió" pel que fa a les retallades és "la dels interessos, i s'ha justificat: "No hi podem fer res. No serem la primera zona d'Europa que no compleix els seus deutes. La nostra credibilitat, reputació i salut econòmica depenen que siguiem uns pagadors escrupolosos amb el nostre deute públic".

En relació amb les crítiques de José Montilla, que ha assegurat aquest cap de setmana que amb la recepta de CiU Catalunya encara estaria "pitjor", Mas-Colell ha replicat: "Si durant l'últim any haguéssim fet el que ens demana ara el Parlament, encara hauríem gastat menys". Tot i això, ha assegurat: "Entenc la posició en què es trobava el conseller Castells" l'any passat. Per això ha reclamat també als partits que estaven al Govern l'any passat "que comprenguin la situació" en què es troben ells actualment.

stats