Política 18/02/2015

El Govern prepara 156 mesures per accelerar les estructures d'Estat, segons 8tv

El CATN ha elaborat unes propostes que prioritzen el disseny de l'Agència Tributària de Catalunya i la creació d'un banc central català i d'una Sindicatura Electoral

Ara
2 min

BarcelonaEl Govern va assumir la setmana passada 156 mesures proposades pel Consell Assessor per a la Transició Nacional per tal d'accelerar les estructures d'Estat. Del total de mesures, avançades aquest dimecres per 8TV, 106 es plantegen per abans del 15 de juliol, entre les quals hi ha el disseny orgànic de l'Agència Tributària de Catalunya (i el reclutament d'especialistes per a nodrir-la, que avui ha fet un pas més al Parlament), la creació d'un banc central català i l'acord amb les principals entitats financeres que permeti la gestió i la recaptació fiscal de l'administració tributària. A més, també es planteja estudiar el volum de deute públic espanyol que podria assumir un eventual estat català. El document posa de manifest que "és molt difícil aconseguir una base de dades fiscals pròpia sense la col·laboració de l'estat espanyol", de manera que proposa dissenyar una estratègia per obtenir-ne les dades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text del CATN planteja la creació d'una Sindicatura Electoral ja que Catalunya no té llei electoral pròpia, la necessitat d'afavorir la continuïtat a la UE i el subministrament energètic i la creació d'una unitat específica d'informació antiterrorista al cos dels Mossos d'Esquadra.

A més, el document també insta a redactar una Constitució provisional abans del 15 de juliol i planteja reforçar l'acció exterior establint quins són els tractats fonamentals als quals Catalunya s'ha d'adherir, així com demanar la incorporació al Comitè Olímpic Internacional.

Els assessors del Govern també preveuen algunes actuacions per fer després de les eleccions del 27-S en cas que hi hagi una majoria independentista. Per evitar una desconnexió traumàtica, el CATN proposa la creació d'un consell catalanoespanyol. Es deixaria per a la propera legislatura la planificació hidràulica d'un nou estat, la creació d'un DNI català i la constitució de la Seguretat Social catalana.

stats