Política 11/07/2019

El ple insta el Govern a presentar un informe sobre els expedients disciplinaris oberts als Mossos en els últims anys

La iniciativa, presentada per Cs, ha comptat amb els vots del PSC, els comuns i el PP

Ara
1 min
El Cesicat nega haver espiat polítics ni reclutat Mossos d'Esquadra per fer seguiment de personatges públiques

BarcelonaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dijous part d'una moció de Ciutadans que insta el Govern a presentar un informe en seu parlamentària sobre els expedients disciplinaris tramitats als funcionaris dels Mossos d'Esquadra els últims cinc anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text haurà de presentar les "causes objectives" que han donat lloc a la instrucció, així com les sancions disciplinàries que es van imposar als agents. La iniciativa ha comptat amb els vots a favor de Cs, el PSC, Catalunya en Comú Podem i el PP (64), mentre que JxCat i ERC s'hi han posicionat en contra (la CUP s'ha abstingut). L'informe s'ha de lliurar en el termini màxim de seixanta dies per tal que la mesa el trameti als portaveus dels grups i subgrups parlamentaris de la comissió d'Interior.

D'altra banda, el ple també ha aprovat un altre punt en què insta l'executiu a "garantir" que els agents investigats o expedientats disposin sempre d'una còpia de totes les seves declaracions davant de l'instructor de la investigació reservada o expedient disciplinari.

stats