Política 23/12/2013

Les famílies pobres estaran protegides dels talls de llum i gas entre novembre i març

El Govern aprova un decret llei en la seva última reunió de l'any per compensar el "boicot" del PP als pressupostos del 2014

Roger Mateos
1 min
El Govern, reunit aquest dilluns en l'últim consell de l'any / ACN

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dilluns un decret llei per evitar que es talli el subministrament elèctric i de gas, entre novembre i març, a les famílies que acreditin una manca de recursos. Es tracta, segons ha explicat el conseller de la Presidència, d'una mesura excepcional −de modificació del codi de consum de Catalunya− per compensar el "boicot" del PP als pressupostos de la Generalitat per al 2014. Els populars han demanat dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos i n'han endarrerit l'aprovació un mes, cosa que posava en perill el subministrament de llum i gas a les famílies pobres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop aquestes persones rebin un avís d'interrupció del subministrament d'electricitat o gas, hauran de presentar en el termini màxim de deu dies un informe dels serveis socials bàsics que acrediti el compliment d'aquests requisits. Les empreses subministradores suspendran el procés d'interrupció dels serveis energètics entre novembre i març. El deute que es pugui acumular s'ajornarà en les condicions que acordin els usuaris i les empreses i es podrà satisfer entre abril i octubre del 2014.

D'altra banda, el Govern ha hagut d'aprovar una pròrroga dels pressupostos vigents, els del 2012, fins que entrin en vigor els del 2014, ja al gener.

stats