Política 09/10/2013

El Govern prohibeix una part de la manifestació d'ultradreta del 12-O

Interior impedeix la marxa de la plaça de Sants a plaça Espanya però sí que autoritza el recorregut de plaça d'Espanya a Montjuïc, que es fa des del 1983

Sara González
1 min
El conseller Ramon Espadaler al Parlament, aquest dimecres / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que el departament prohibeix una part de la la manifestació d'ultradreta convocada per a aquest dissabte 12 d'octubre. La plataforma 'La España en Marcha', que aglutina la Falange, Nudo Patriota, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional −un dels detinguts a l'atac de la seu cultural del Govern a Madrid per la Diada n'és membre−, tenia previst sortir des de la plaça de Sants fins a la plaça d'Espanya a partir de les 11 del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El proper dissabte hi ha fins a set manifestacions convocades, ja que també s’han mobilitzat grups antifeixistes. Espadaler ha assegurat que estan buscant la fórmula per respectar el dret a manifestar-se a la vegada que es garanteix l’ordre públic. També ha dit que al llarg del matí es comunicarà als convocants si les seves activitats queden suspeses o bé han de canviar d’ubicació.

El conseller ha detallat que sí que queda autoritzada la manifestació des de plaça d'Espanya a la plaça de Sant Jordi de Montjuïc que des de l’any 1983 organitza l’extrema dreta.

Espadaler ha fet aquest anunci després d’una petició del diputat de la CUP David Fernández durant el ple del Parlament, que ha recordat que les convocatòries dels ultres parlen de "recórrer al terrorisme i vessar sang" o "caçar gossos 'catalufos'" per combatre els independentistes.

stats