Política 05/07/2016

El Govern reitera a la CUP que no està en condicions d'exigir trobades per arribar a acords després d'haver trencat el pacte

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que l'executiu estarà "encantat" de "dialogar amb tothom" camí de la qüestió de confiança

Oriol March
1 min
La consellera de la Presidència, Neus Munté, en roda de premsa

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha reiterat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que la CUP "no està en condicions d'exigir trobades per arribar a acords després d'haver trencat el pacte" d'estabilitat signat al gener. Aquest trencament, segons l'executiu, arriba després que els anticapitalistes decidissin tombar els pressupostos de la Generalitat per al 2016, que ni tan sols van iniciar el seu tràmit parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els pressupostos eren millors que la pròrroga actual", ha indicat Munté, que ha apuntat que correspon al Govern "agafar la iniciativa" camí de la qüestió de confiança. "Estem oberts a dialogar amb tothom", ha apuntat la consellera, tot i que ha volgut deixar clar que no hi poden haver "condicions 'sine qua non'".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la diputada Anna Gabriel, de la CUP, va assegurar que els anticapitalistes no situarien el referèndum unilateral d'independència com a condició per donar suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

stats