Política 02/03/2016

El Govern demana replantejar la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

La consellera d'Ensenyament, Meritell Ruiz, assegura que han demanat a Fira de Barcelona que revisi el conveni

Gerard Pruna
1 min

BarcelonaEl Govern ha iniciat els tràmits perquè l'exèrcit no tingui en el futur un expositor al Saló de l'Ensenyament. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat aquest dimecres al Parlament que l'executiu ja ha traslladat a Fira de Barcelona la seva voluntat de revisar el conveni –firmat l'any 2008– per "replantejar" la presència de les forces armades al Saló.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una pregunta de la diputada de la CUP Pilar Castillejo durant la sessió de control al Govern, ha reconegut que, malgrat que el Parlament va aprovar al juliol una moció a favor de retirar l'exèrcit del Saló de l'Ensenyament, la propera edició de l'esdeveniment encara comptarà amb la presència de les forces armades perquè no s'ha pogut revisar el conveni.

La diputada de la CUP ha lamentat que no s'hagi actuat abans perquè no hi hagi un expositor de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament, i ha avisat el Govern que no n'hi ha prou de revisar el conveni. A més, ha subratllat que la presència de l'exèrcit espanyol i altres cossos armats en espais educatius no és un fet exclusiu del Saló de l'Ensenyament, i ha argumentat que això suposa una contradicció "amb el procés d'alliberament català".

stats