SOCIETAT
Política 11/04/2011

El Govern respecta Vilardell però està tranquil perquè els serveis bàsics de la salut pública estan garantits

Homs remarca que el procés de diàleg amb els professionals està obert i no hi ha decisions preses

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha mostrat el seu respecte per les declaracions del president del consell assessor sobre salut, Miquel Vilardell, però ha assegurat que l'executiu està "tranquil i segur del que ha de fer", ja que els serveis bàsics de la sanitat pública estan garantits. Després que Vilardell rebutgés les retallades del Govern, Homs ha apuntat que el procés de diàleg amb els professionals està obert i que no hi ha decisions preses encara. "Les declaracions de Vilardell s'han de tenir en compte i respectar, però el Govern està ben tranquil perquè "el que no ens ha passat pel cap mai és afectar la qualitat de la salut a casa nostra en allò que és el nucli dur", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que hem dit per activa i per passiva és que la posició del Govern sobre la salut és que la qualitat de l'atenció sanitària s'ha de garantir, i això no ho hem posat ni volem que es posi en qüestió per part de ningú", ha dit Homs després de les declaracions de Vilardell d'aquest dilluns, que ha demanat al Govern que es replantegi les retallades que té previstes.

Homs ha indicat que les declaracions de Vilardell "s'han de tenir en compte i s'han de respectar", però el Govern està "ben tranquil" perquè no ha pensat mai afectar la qualitat de la salut pública en allò que és el seu nucli dur. En aquest sentit, ha assegurat que l'atenció a les urgències està garantida al 100%, així com als centres d'atenció primària.

A més, ha recordat que el Govern està reflexionant encara sobre aquesta qüestió i que no hi ha decisions preses en aquest sentit. Ha apuntat que no es prendran decisions que no tinguin en compte el criteri mèdic i per això ara s'està en un "procés de negociació". En tot cas, ha remarcat que Vilardell no nega pas en les seves declaracions que "alguna cosa s'ha de fer".

El també secretari general de Presidència no ha volgut veure les seves declaracions com una deslleialtat, i ha insistit que el Govern "se sent tranquil i segur del que ha de fer".

El portaveu del Govern ha aprofitat per carregar contra les queixes socialistes per les retallades en matèria de salut, que "fan el caldo gros" perquè el 22 de maig hi ha eleccions. "La prova d'això és que no es manifesten per reivindicar els 1.450 MEUR que ens deu Zapatero", s'ha queixat.

stats