Política 28/06/2016

El Govern admet que caldrà "afinar molt" per substituir Daniel de Alfonso al capdavant d'Antifrau

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que és una "anomalia" que, una setmana després de la revelació de les converses amb Jorge Fernández Díaz, encara segueixi al càrrec

Oriol March
1 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al consell executiu que el Govern haurà "d'afinar molt" a l'hora de buscar el substitut adequat per a Daniel de Alfonso al capdavant de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). De Alfonso serà revocat demà dimecres pel Parlament una setmana després que es revelessin les converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en les quals els dos dirigents conspiraven per trobar draps bruts de CDC i ERC a les portes del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una anomalia que encara segueixi al càrrec", ha apuntat Munté. "Hi havia un clar intent d'embrutar, de construir proves falses, per perjudicar persones que defensen la causa independentista, que és noble", ha afegit la consellera de la Presidència.

La dirigent de Convergència ha carregat contra el fet que el Congrés dels Diputats, amb els vots en contra del PP, del PSOE i de Ciutadans, hagi vetat la compareixença de Fernández Díaz. "És una vergonya", ha apuntat Munté. "Això és molt greu, molt tòxic i molt lesiu per a la democràcia que hi hagi aquest bloqueig a unes explicacions que exigeixen tots els demòcrates per tal de conèixer tota la veritat", ha insistit Munté, que ha avançat que l'executiu no s'ha plantejat emprendre accions legals contra De Alfonso, però no ha descartat obrir una investigació quan es conegui "la fotografia sencera" dels fets.

stats