Política 12/09/2015

Munté troba "surrealista" la compensació als partits no independentistes imposada a TV3

PSC i C's demanen una reunió amb el president de la CCMA per acordar com es compensarà la Via Lliure a les formacions que no hi van participar

Acn
2 min
Fotos aèries de la Via Lliure 2015. ANC

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i número 8 de Junts pel Sí, Neus Munté, ha titllat de "surrealista" la compensació als partits que no van participar a la Via Lliure (PP, C's, PSC, UDC i Catalunya Sí que es Pot) imposada per la Junta Electoral Central (JEC) a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) (CCMA). "Considero surrealista parlar en termes de compensació davant d'una convocatòria d'aquestes característiques, impulsada per dues entitats socials i cíviques com l'ANC i Òmnium, i que no l'ha fet cap partit polític", ha criticat Munté a RAC1. "Acato la decisió de la JEC però no l'entenc", ha reblat la vicepresidenta, que ha recordat que el PP volia impedir la retransmissió de la Via Lliure: "Un clar atemptat a la llibertat d'expressió i de premsa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Junta Electoral Central va determinar que els mitjans públics catalans havien d'oferir espais informatius als partits no independentistes de la mateixa durada i franja horària que la destinada a la manifestació de la Meridiana. És per això que, després de conèixer la resolució, TV3 va oferir ahir als cinc partits absents a la mobilització de la Diada un espai informatiu de tres hores amb entrevistes als candidats. Els partits afectats, excepte Catalunya Sí que es Pot, que no es va voler pronunciar públicament, es van conjurar per negar-se en rotund a la proposta de l’ens públic, al·legant que el format ha de ser negociat entre les dues parts.

En aquest sentit, C's ha enviat una carta al president de la CCMA, Brauli Duart, en què li demana una reunió per consensuar el format de la compensació. Una petició a la que s'ha sumat també el PSC, en considerar que la CCMA no pot decidir de manera "unilateral" com compensa els partits.

stats